fbpx

Golf is voor rijke mensen!

Dit is een gedachte die bij velen, die nog niet eerder met golf te maken hebben gehad, als eerste opkomt. Golf is een sport voor mensen met veel geld en wordt voornamelijk beoefend door ouderen, die daar meer tijd voor hebben. Echter, klopt een groot deel daarvan niet!

Golf is een sport, die ontstaan is in Schotland in de 15e eeuw. Het woord golf is afkomstig van het oud-Nederlandse woord ‘Colf’, wat stok of knuppel betekent. De oudste baan (en tevens meest bekende baan) is St. Andrews in Schotland.

Veel mensen denken bij golf gelijk aan kakkers en/of rijke mensen en ook vooral oudere mensen. De reden daarvan zou zijn dat de oudere generatie veel meer tijd heeft voor de tijdrovende 18 holes… De golfers zaten dan ook vaak op 1 golfclub, waar ze de 18 holes met regelmaat speelden. Nu is de tijd van verplichtingen aan het veranderen naar meer vrijheid. Dit is zowel in de golfsport als in het gewone leven te zien.

Anno 2018 spelen veel mensen niet meer bij 1 vaste golfclub, zodat ze de vrijheid hebben om meerdere banen te bespelen. Dit maakt de sport niet alleen ‘variërender’, maar ook laagdrempeliger voor niet-golfers. Daarbij is er een duidelijke trend dat de 9-holes banen meer interesse wekken van zowel golfers als niet-golfers i.v.m. de tijd. Maar is de sport dan nog wel zo ‘elitair’ en voor de oudere generatie?

Daar heb ik mijn twijfels bij. Zelf ben ik 23 jaar en speel ik inmiddels 1 jaar golf. Ik speel het puur uit hobby, omdat ik het simpelweg erg leuk vind om te doen. Die interesse komt voort uit het welbekende ‘midgetgolf’. Dit wordt veelvuldig bespeeld tijdens vakanties in het buitenland. Vooral de strijdlust zorgt ervoor dat dit minstens 1x per 2 dagen wordt gespeeld.

Omdat dit zo leuk was ben ik langzaam in aanraking gekomen met ‘gewoon golf’ en heb ik les genomen bij de Nederlandse Golfschool. Daar ben ik alleen maar enthousiaster geworden over de sport en ben ik dus inmiddels stagiair.

Zelf ben ik ook geen lid van 1 vaste golfclub, zodat ik kan spelen waar ik wil en wanneer ik daar zin in heb. Dit bevalt mij dan ook heel goed. Zelf hoop ik dat de sport in een wat beter daglicht komt te staan bij de niet-oudere generatie, omdat ik zelf het idee heb dat er een compleet verkeerd beeld is bij de golfsport. Alles zou elitair zijn en ontzettend duur, terwijl je dit helemaal zelf kunt bepalen naar mijns inziens. Je hoeft in het begin zeker geen golfset van een paar honderd euro te hebben of bij een golfclub gaan waar je duizenden per jaar betaalt. Er zijn genoeg goedkopere en betaalbare opties in mijn ogen, gezien ik zelf als student het ook prima voor elkaar wist te krijgen om een leuk setje te vinden en bij een club aan te sluiten voor mijn oefenrondes.

Wellicht is golf over een aantal jaren qua reputatie wat verbeterd, maar als het aan mij ligt moet iedereen het gewoon een keer geprobeerd hebben om een goede conclusie te kunnen trekken.

Wellicht zien jullie mij aankomende zomer wel ergens op de baan de plaggen uit de grond scheppen, maar je zult mij daar dan in ieder geval vrolijk zien.

Geef een reactie

Sluit Menu